Home YaşamArgan Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Deri ve karoser bakımında manâlı bir yere sahip olan argan yağı çoğu birey göre çok tercih edilmektedir. Bitkisel yağlar içinde son zamanların en çok öne çıkanı olan argan yağının faydaları hakkında neler biliyorsunuz?

Argan yağı, Fas’ın güneybatısında bulunan kireçli toplaklara sahip, yarısı çöl olan Sous vadisindeki meyvelerin çekirdeklerinden elde edilir. Cilt besleyici ve çare edici özelliği olan argan yağının öteki faydaları ise şöyle;

Argan Yağı Faydaları

  • Kuru cilde sahip olanların cildini yumuşatır ve nemlendirir.
  • Düzenli gece ve gündüz kullanımında deri nemini dengeler.
  • Geceleri argan yağını sürüp yatarsanız cildinizi yaşlanmaya karşısında korumuş ve cildinizin yenilenmesini sağlamış olursunuz.
  • Cildi, dışarıdan kötü etkisi bulunan durumlara aleyhinde korur. Güneş ışınları, soğuk ve fena hava koşulları, çatlama ve gerginlik gibi durumlarda oldukça faydalıdır.
  • Boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıkları, yüzde çıkan sivilceleri ve vücutta bulunan kahverengi noktaları argan yağı ile değil edebilmeniz olası.
  • Cildinize elastikiyet katar ve soğuk havalarda cildinizin çatlamasını engeller.
  • Cildinizi sıkılaştırarak göğüsleriniz toplar.
  • Argan yağının yalnızca cilde değil saçınıza da büyük faydaları bulunur. Saça hasar veren radikallerle savaşır, saçınızın kökünü besler ve saçnıza E vitamini kazandırır.

 

Argan Yağı; Argania spinosa ağacının meyvesinden soğuk pres yöntemiyle elde edilen Argan yağı, ciltrahatsızlıklarında kullanılan kıymetli bir yağdır Argan yağının faydaları aralarında içerisinde bulunan Omega3, Omega6, Omega9, steroller, fitosteroller ve polifenoller gibi dağıtılmış bileşiklerle cilde ihtiyacı olan onarıcılığı kazandırmasıdır. Keza yüksek oranda E vitamini içermesi nedeni ile çok enerjik bir antioksidandır.

 

  • Argan yağı etkili bir biçimde yaşlanmaya ve deri kuruluğuna karşısında savaşmaktadır.
  • Kuru ciltler için eşsiz bir çözüm olmasının yanı sıra yağlı ciltler için de ciltteki ve saçlı derideki sebum dengesinin düzenlenmesi bakımından çok etkilidir
  • Akne tedavisi için kullanılabilen Argan yağı, akne izlerini ve suçiçeği izlerini azaltmaya yardımcıdır.
  • Hamile bayanlar, cilt çatlaklarını oluşmadan önlemek amacıyla kullanabilirler.

 

Bebekler ve çocuklarda; Cilt tahrişlerinde, pişiklerde, kızarıklıklarda, hassasiyet ve kuruluk probleminde kullanılması nasihat edilir.

 

Buluğ Çağı çağındaki gençlerde; Ergenlik sivilcelerinin izlerinin giderilmesi ve yağlı derideki sebum dengesinin düzenlenmesi amacı ile kullanılması tavsiye edilir.

 

Yetişkinle ve olgun yaş döneminde; Argan yağı, içeriğindeki E vitamini tamamen hücre yenilenmesini destekler. Yoğun nem verme özelliği ile kırışıklıkların giderilmesine cildin daha esnek ve sıkı görünmesine asistan olur.

 

Argan Yağının Uygulama Şekilleri

Cilt İçin Argan Yağı Kullanımı

Pak yüze, 1 paf sıkın iyice emilene kadar dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Akşam yatmadan önce uygulanması nasihat edilir. Tüm cildinize istenilen sıklıkta uygulayabilirsiniz.

 

Saç İçin Argan Yağı Nasıl Kullanılır

Saçınıza haftada 1 kere uygulayabilirsiniz. Tüm saç derinize ve saçınıza yumuşak hareketlerle parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın, bir bone ya da ince havlu ile sarın, akşamdan sabaha değin bekletin ve ılık su ile durulayın.

 

Tırnaklar  İçin Argan Yağı Nasıl kullanılır

Ojesiz, pak, kuru tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize istenilen sıklıkta masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Etkin bir netice için her gün uygulamanız gerekmektedir.

 

Gövde İçin Argan Yağı kullanımı

Temiz vücuda, yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Gövde tarafından kolayca emilen argan yağı kullanım arkasında yapışkanlık duygusal vermeyecektir, bu sayede istenilen zamanda istenilen sıklıkta uygulayabilirsiniz.