Home Sağlık HaberleriCinsel SağlıkCinsiyet: beyin aktivitesi Nasıl etkiler?
Cinsiyet: beyin aktivitesi Nasıl etkiler?

Cinsiyet: beyin aktivitesi Nasıl etkiler?

Seks gerginlik ve endişe giderici gece ve gün, tatlı bir zevk ve coşku, lezzet. Ve, natürel oysa, seks insan ırkı yaşıyor sağlanması için anahtar olmuştur. Bu makalede, soruyoruz, “seks Nasıl etkiler beyin ne olur?” couple having sex

Seks acı duygularımızı, hassasiyet etkisi ve uyku bile olabilir bu şekilde beyin aktivitesini etkiler.

Cinsel ilişki gövde fonksiyonları geri kalanında nasıl bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Son araştırmalar, İyi yürek fonksiyonları nasıl yediğimiz çok üzerinde bir etkisi olduğu gösterilmiştir.

Tıbbi Haber Bugün dolambaçlı olarak, seks kalori yakma etkin bir yöntem olarak gösterildi, iştah sonrasında azalma olduğunu kaydeden bilim adamları ile olmuştur.

Sonraki hayatında cinsel memnun etme olan kadınlar daha yüksek tansiyon riskine aleyhinde korumalı olabilir de, 2016 yılında Sağlık dergisinde yayınlanan bir çalışma ve Sosyal Davranış bulundu.

Vücudun seks etkilerinin çoğu gerçekte bu davet beyin aktivitesini etkiler ve merkezi asap sisteminin hormon salınımı bağlıdır.

Cinsel olarak uyarılmış olduğumuz süre beyinde neler oluyor burada, anlatırız, bu aktivite ruh ağrısı, metabolizma, ve algısında değişikliklere yol açabilir.

Beyin aktivitesi ve cinsel uyarılma

Ayrıca erkekler hem de kadınlar için, cinsel uyarılma ve tatmini acı ve duygusal durumları, ödül sistemi gibi ilgili beyin ağları etkinliğini artmak için gösterilmiştir.

Bu bir takım araştırmacılar, aniden “yüksek,” bu nesil uyuşturucu ve içki gibi bekliyoruz diğer uyarıcılar seks özümlemek yol açtı.

Beyin ve penis stimülasyon

Cinsel organları kadın eşleri göre teşvik edilirken, Hollanda’da Üniversitesi Tıp Merkezi Groningen araştırmacıları tarafından 2005 egzersiz pozitron emisyon tomografi erkek katılımcıların beyin kan akışını izlemek için kullanılır.

Sağ amigdala olarak azaltırken, dikey penis uyarıcı arka ada ve beynin sağ hemisfer ikincil somatosensoriyel kortekste kan akışını hızlandırır, bu taramaları gösterdi.

Bu ada işleme duygular, acı ve sıcaklık şehvetli bağlı olan beynin bir parçasıdır. Benzer şekilde, ikincil somatosensoriyel korteks sızı hissi kodlama kayda değer bir rol oynar.

Sex anxiety: How can you overcome it?Seks anksiyete: Nasıl üstesinden gelebilir? Birçok kişi cinsel ilişki ile ilgili kaygı tecrübe, ama bu sorunu yönetmek ve üstesinden varmak için yollar vardır. Üstteki ipuçları burada. Acilen okuyun

Amigdala, duyguların düzenlenmesi dahil almak üzere bilinen ve aktivitelerinin dysregulations dahil anksiyete bozukluğu gelişmesine yan olmuştur.

Hem duyguların işlenmesinde manâlı bir rol oynayan beyincik, kan akışında bir çoğaltma oldu boşalma sırasında aktive olan beyin bölgeleri ele alındığı benzer Üniversitesi — — eski bir çalışmada bulundu.

Araştırmacılar, beyin ödül sistemi harekete geçiren başka faaliyetleri nedeniyle haz acele boşalma sırasında beyincik aktivasyonu benzetiyorum.