Home Sağlık HaberleriOrtopedik SağlıkDiz Ağrısına Ne İyi Gelir
Diz Ağrısına Ne İyi Gelir

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir

 

Diz ağrısı derhal herkesin hayatında bir kere karşılaştığı bir şeydir. Diz ağrılarının sebepleri basit sebepler olabildiği gibi daha karışık sebepler de olabilir. Diz ağrısını rahatlatmak için hap uygulamak yerine doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.

 

 

Diz Ağrısı Nedir Niçin Oluşur

 

  • Diz ağrısı sporla uğraşanlarda daha sık görülür. Dizlerde sızı görüldüğünde egzersiz durdurulmalı, spor öncesi ve sonrasında bacaklar esnetilmelidir.
  • Dizde ağrılar büyük genelde spor yaparken yada evde yapılan işler esnasında ortaya çıkar. Diz, insan vücudundaki en büyük eklemdir.
  • Tendo yangısı, bursan iltihaplanması, osteoartrit, yerinden oynamış bağlar diz ağrısına sebebiyet verebilir.
  • Sigara içen kişilerde doku onarımı geciktiği için diz ağrıları daha şiddetli görülür.
  • Yüksek topuklu kundura kullanımı dizlerdeki baskıyı büyük oranda arttırır ve günün sonunda ağrı görülebilir.

 

Diz ağrısı için uygulayabileceğiniz birincil yöntem buz kompresidir. Dizde ağrıların hafifletilmesi ve şişliğin inmesi için buz kullanılabilir.Sırt üstü uzandıktan sonradan dizin üzerine buz dolu bir torba yerleştirip 20 dakika bekletmek yeterlidir.

 

Ağrıyan dizi atıl ele vermek iyileşme sürecini 2 kat yavaşlatabilir. Dizlerinizi dinlendirmek adına adamakıllı atıl kalmamalısınız. Kardiyo egzersizleri dizlerinizi destekleyen kasları güçlendirir ve esnekliği arttırır.

 

Aşırı kilolu kişilerde diz ağrıları oluşabilir. Bu cins durumlarda kilo vermeye amaçlamak dizlerin üstüne binen ağırlığı azaltacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Diz ağrılarını hafifletmede içten pabuç seçimi çok önemlidir. Yanlış ayakkabı seçimi dizleriniz üzerindeki baskıyı arttırabilir ve ağrılarınız daha da artabilir.

 

Diz ağrısını aşmak için yapacaklarını oldukça pratik ve etkili çözümlerdir. Diz ağrısına iyi gelen ispirto, aspirin, kafirun, peleseng yağı, zeytinyağı, kekik yağı gibi ürünleri nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterlidir. Bu ürünleri planlamak ve göstermek ise oldukça basittir.

Diz ağrılarına zeytinyağı, aspirin ve kafirunu karıştırıp ağrılı bölgeye sürmek geliyor. Benzer şekilde ispirto, kafirun ve aspirini de karıştırıp uygulayabilirsiniz. Aspirin, kafirun ve vazelin karışımını dizlere sürmekte fazla etkili bir çözüm yöntemidir.

Peleseng yağı ile diz ağrısının olduğu bölgeye masak yapabilirsiniz. Alabalık yağı, çörekotu yağı ya da balçık gibi malzemelerle de ağrıyan dize masaj göstermek ağrının kısa sürede hafiflemesini ve geçmesini sağlar.

2 yemek kaşığı kil, 2 yemek yemek kaşığı buğday kepeği, 1 yemek kaşığı kaya tuzu yada deniz tuzu, 1 şişe kapağı değin menekşe yağı ve 1 şişe kapağı değin biberiye yağı karıştırılıp hazırlanan karışımı tencereye koyun ve ağrıyan dizinizin dayanabileceği kadar sıcaklığa gelince ocaktan alıp dizinize sürün. Streç film ile dizi hava almayacak şekilde sarın.