Home Sağlık HaberleriCinsel SağlıkErkeklerde Gece Akıntısı Nedenleri
Erkeklerde Gece Akıntısı Nedenleri

Erkeklerde Gece Akıntısı Nedenleri

Ergenlik yaşını geçmiş bütün erkeklerin karşılaştığı bir durumdur, gece akıntılarıdır. Birçoğu gece akıntısı ile de uyanabilir. Peki erkeklerde gece akıntısı neden olur, sebepleri nelerdir?

Uykuda iken erkeklerde görülen gece akıntısına, gece boşalması da deniliyor. Uykuda olan kişi kendiliğinden orgazm olabiliyor ve meni kaybı ortaya çıkıyor. Tıp literatüründe nokturnal emisyon şeklinde isimlendirilen erkeklerde gece akıntısı nedenleri ise oldukça çeşitlidir. Erkeklerde gece görülen akıntıların sebepleri bakın neler olabiliyor.

Boşalma başlarında çoğu kimse anında uyanır. Fakat ağır ağır şekilde gelişen uykuda meydana gelen gece boşalmaları sonucu, birey, hastalığa yakalanır ve ayrım edemeyecek duruma gelebilir.

Gece akıntıları çoğunlukla geceleri ortaya çıkar fakat çoğu vakit da gün içinde meydana gelmeye başar. Arada Bir görülen boşalmalar zararsızdır ama çoğunlukla meydana gelenler hiç hiç kuşkusuz kişinin sağlığını etkiler. Bu koşul vücutta öteki düzensizliklere yol açabilir ve bu nedenle alanında uzman bir doktora görünüp hastalığı durdurmak için gerekli ilaçlar kullanılmalıdır. Doktorunuz size pornoğrafik yayınları okumamanızı, müstehcen söylev ve görsellerden uzaktan durmanızı gibi dağıtılmış şeyler isteyebilir.

NEDENLERİ NELERDİR?

Ergenliğin ilk dönemlerinde fazla yaygın olarak görülen bu durum, çok sıklaşana dek problematik bir durum teşkil etmez. Fazla sıklık, fazla derecede seminal istikrarsız kaybına neden olarak fazla sayıda sağlık sorununa yol açabilir. Uzmanlar sık olmayan boşalmaların sağlıklı bir üreme siteminin sürdürülmesi için vücudun göstermiş olduğu sağlıklı bir işlem olduğunu belirtiyor. İlaveten, gece boşalmalarının haftada iki kereden artı meydana gelmemesini gerektiğini açıklama ediyorlar.
Sık meydana gelen nokturnal emisyon, sperm sayısı düşüklüğü gibi farklı alanlara yönlendirilmiş cinsel fonksiyon kayıplarına neden olabilmektedir. Artı miktarda seminal sıvı kaybının ise vücutta yorgunluk, saç kaybı ve sırt sivilceleri gibi öteki etkileri de ortaya çıkabilir.

Herhangi bir kişide fazla rüyalanma laf konusu olduğunda uygun çare seslenmek ve almak önemlidir. Olasılıkla, çoğu yetişkin erkek eksik yapılan cinsel aktivite sonrası ıslak rüya deneyimi yaşar. Lakin ergenlerde (13-19 yaş arasında) yaşananlar değin erkekler aralarında yaygın değildir.

Mahrem aktiviteleri daha artı düşünen erkeklerde, rüyada bu tür görüntüler görmeleri mümkün olmakta ve gece boşalmalarına yatkın olmaktadırlar. Böyle tür rüyalar nokturnal emisyonun nedenlerinden bir tanesidir.

Erotik cins rüyalar, beyini fazla faal ülkü getirir ve erkeklerin ejakülasyon (boşalma) sistemini uyarır ve bu da nemli gece akıntıları olmasına yol açar.

İlaveten, gece boşalmalarının öteki kayda değer bir nedeninin ise hormonsal dengesizlikler olduğu düşünülmektedir. Bilhassa de bozulan testosteron hormonunun seviyesi olasılıkla erkeklerde bu durumun bir nedenidir.

Keza, spermlerin olağandışı üretimi ve fonksiyonu da nokturnal emisyonun nedenleri arasındadır. uygun olmayan sperm morfolojisi ve hareketliliği de gece boşalmalarının sorumlusu olabilmektedir. Sağlıksız ve iyi çalışmayan üreme sistemi, erkeğin boşalma sistemini kontrol etmede eksik kalıyor olabilir. Bu da doğrudan sık boşalmalara yol açabilir.

Öteki yaygın teori ise bilimsel olarak kanıt edilmese de gövde yoluyla artı meninin vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Gece akıntıları yada boşalmalar kişiye cinsel gerilim için bir cins fizyolojik güvenlik vanası sağlamaktadır.