Home Sağlık HaberleriRuh SağlığıEvhamlı Olmaktan Kurtulmak
Evhamlı Olmaktan Kurtulmak

Evhamlı Olmaktan Kurtulmak

Aklımız dışarıya evham ve düş denilen beyinsel duygulara da sahibizdir. Yaygın bir anksiyete bozukluğu olarak da tanımlanan evham nasıl giderilir, evhamdan kurtulma yolları nelerdir sizler için makalemizde açıkladık.

Toplumuzun %4-5’lik kısmında evhama çoğu kez rastlanır. Evham yani genelleşmiş adıyla anksiyete bozukluğunda bazı maddi belirtilerde kendini göstermeye başlar ve aynı zamanda fiziksel bir takım bozukluklarda görülür. Dünya Sıhhat Örgütü tarafından yapılan incelemeler anksiyete bozukluğunda hastanın bu durumunu kabullenmesinin tedavide büyük ihtimal sağlayacağını açıklayan bilimsel bir araştırmaya imza atmıştır. Hastanın evhamlı olduğunu kabul etmesi, sorunun kısa sürede üstesinden gelinmesini sağlar.

Basit gibi görünen fakat şüphesiz küçümsenmeyecek bir rahatsızlık olan evhamdan kurtulmak için nefes egzersizleri yapılabilir. Yersiz endişe ve kaygılardan kurtulmak için nefes alma ve gevşeme egzersizleri çok iyi kazanç. bununla beraber uzmanlar yaş kaç olursa olsun günlük tutmanın da evhama iyi geldiğini söylüyor.

Evham tedavisinde ilaç tedavisi ve psikoterapinin birlikte uygulanması menfaat sağlar. Ayrıca maddesel hem de duygusal açıdan rahatlama karşılamak için, us ve duygulara da odaklanılmalıdır. Evhamla baş etmeyi kolaylaştırma yöntemleri uzman eşliğinde sürdürülmelidir.

Evhamlı Olmaktan Kurtulmak