Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGöz Altı Morlukları Nedenleri
Göz Altı Morlukları Nedenleri

Göz Altı Morlukları Nedenleri

Göz altında ortaya çıkan morluklar güzelliğe gölge düşürdüğü için can sıkıntısına sebep olabiliyor. Bu durumdan kurtulmanın yolları ise, göz altı morluklarına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması ile başlar. Daha sonrasında uygulanacak tedavi ile göz altı morlukları geçer. Peki, göz altı morlukları niçin olur ve nasıl tedavi edilir?

Göz altı morluklarının nedenleri birçok süre biliniyor ama altta yatan gizli sebeplerde yok değil. Göz aşağıda korkunç mor halkalara yol açan bu sebeplerin varlığını bilmek, sorununun tedavisinde fazla önemlidir. Çoğumuz ara sıra göz altı morluklarından şikayet ederiz ve bu durumdan kurtulmanın yollarını ararız. İşte bu sebeple sizler için göz altı morluklarının nedenlerini, daha önce bilinmeyen sebeplerini ve tedavi yöntemlerini araştırdık.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morluklarının çoğu süre nedeni uykusuzluktur. Geceleri rahat bir uyku çekememe ve çoğu kez uykudan kalkma, uykuya dalmada zorlanma ve sabahları uykuyu alamadan erkenden kalkma göz altı morluklarının nedenleri başında gelir ve en fazla bu nedenle göz aşağıda mor halkalar oluşur. Ama bir öteki sık rastlanır sebepte, yorgunluktur. bitkinlik ve yeteri değin dinlenememe de göz altı morluklarına yol açar.

Göz altı morluklarının nedenlerini genetikte olabilir. Alerjiler ve burun akıntıları da göz altı morluklarına yol açan öteki faktörlerdir. Kişinin genlerinden gelen cilt yapısı nedeniyle göz altı morluklarına meyilleşme laf konusudur. Cilt hastalıkları da göz altı morluk nedenleri arasındadır. Özellikle de atopik egzama. İşte diğer bilinmeyen göz altı morlukları sebepleri:

  • Alerjiler
  • Burun Akıntısı
  • Vitamin Eksiklikleri ve Beceriksiz Beslenme
  • Dehidratasyon
  • Sigara İçmek
  • Hormonlar
  • Uykusuzluk