Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGöz Altı Torbaları Niçin Oluşur?
Göz Altı Torbaları Niçin Oluşur?

Göz Altı Torbaları Niçin Oluşur?

Hepimizin zaman zaman başına gelen ve yaygın şekilde muzdarip olduğumuzu söylediğimiz göz altı torbaları ne eyvah ki bazılarımızı fazla daha ciddi etkilediği için, göz altı torbaları nedenleri hakkında aydınlatmak istedik. Bu Nedenle göz altı torbası sebeplerine aleyhinde tedbir alabiliriz.

Estetik açıdan epeyce kötü bir görünüme neden olan, bizi olduğumuzdan yaştan daha büyük gösteren göz altı torbaları bir türlü geçmiyorsa, altında yatan başka sorunlar var demektir. Çoğunlukla ara ara karşılaştığımız göz altı torbaları nedenleri yorgunluktur. Fakat uzun süredir geçmiyor ve bitkinlik kaynaklı değilse işte göz altı torbası oluşmasının diğer sebepleri:

Göz Altı Torbaları Nedenleri

Yaşlanma: Yaşın ilerlemesine alt olacak deride incelme ve sarkma olması, göz altında torbalar oluşmasına neden olur.

Eksik Uyku: Uzun ve halsiz bir gecenin ardındaki sabah göz altı torbaları ile uyanmak hepimizin başına gelmiştir. Eğer sürekli uykusuzluk sorunu yaşıyor ve uyku düzensizliği mevcutsa göz altı torbalarınız geçmeyecek demektir.

Stres: Her sorunun başı olan gerginlik, göz altı torbalarının da oluşmasında rol oynuyor. Stres göz kaslarını etkilediği için zamanla gözler diri tutan yağ kesecekleri fıtıklaşıyor ve göz altı yer çekimine karşısında koyamıyor.

Su Kaybı: Gün içinde yeteri oranda su içilmemesi cildi fena etkiliyor. Erkekler günde 13 bardak, kadınlar ise 9 kadeh su içmelidir.

Kalıtımsal: Gerçekte göz altı torbalarının en sık rastlanan belli başlı nedeni aileden kaynaklanıyor olmasıdır.

Alerji ve Soğuk Algınlığı: Toz duman alerjisi ya da yiyecek alerjisi, soğuk algınlığı ve sinüzit gibi rahatsızlıklarda göz altı torbalarını tetikler.

Gözleri kesintisiz ovup kaşımak: Göz altı derisi fazla alıngan bir yapıda olduğu için, kesintisiz gözleri ovup kaşımak dokunun zarar görmesine neden olur.

Ödem: Vücudun su toplaması sorunu da göz altı torbalarına yol açar.

Içki ve sigara tüketimi: Alkol ve sigaranın vücuda zararlarından biri de, göz altındaki hassas deriyi negatif etkilemesidir.