Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGözdeki Katarakt Nebati Çözüm
Gözdeki Katarakt Nebati Çözüm

Gözdeki Katarakt Nebati Çözüm

Gözümüzde bulunan doğal merceğin netliğini kaybetmesi sonucu husule gelen katarakt sorununun, tedavi yöntemleri aralarında şifalı bitki kürleri de yer almaktadır. Katarakt sorununa doğal çözüm arayanlardansanız, bu makalemizde yer alan bilgilere göz atmalısınız.

Katarakt sorununda gözdeki doğal mercek netliğini kaybettiğinden nedeniyle, birey sürekli etrafını buğulu bir şekilde görmektedir. Netliğin kaybolması Katarakt hastalarına buğulu bir camdan dünyaya bakıyormuş hissi vermektedir. Bu durumdan kurtulmanın bitkisel çare yöntemlerini sizlerle paylaştık.

Katarakt niçin olur?

Katarakt sorununun oluşmasında en büyük faktör yaşlanmadır. Yaşlılıkta çoğu sorun bizi bekliyor. Bunlardan biri de Katarakt problemidir. Ayrıca sigara içme, diyabet hastası olma ve aşırı güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma gibi sorunlarda bu hastalığın ortaya çıkma riskini artırıyor.

Katarakt belirtileri nelerdir?

Favori oluşan Katarakt sorununun belirtileri aralarında yalnızca flu görme şikayeti yer almamaktadır. Bu şikayete şu sorunlarda eşlik etmektedir;

  • Nesnelere dokunamama,
  • çift görme,
  • koyu noktalar görme,
  • derece derece görme ve
  • göz bebeğinin grimsi beyaz renk olarak soluklaşması.

Katarakt Doğal Tedavi Yöntemleri

Katarakt nebati çare kürü 1

* 1 kadeh ılık suya 7-8 tane ezdiğiniz bademi atın, içine bir parça karabiber ekleyin ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyin her gün günde 1 kere bunu için.

Katarakt nebati çare kürü 2

* Ispanak katarakt tedavisi için çok faydalı beta-karoten içerir. 500 gram ıspanağı doğrayıp, 1 bardak suya atın 10-15 dakika kaynatın. Ispanak yapraklarını çıkarıp ezin macun kıvamına getirin. Elekten geçirin suyun çıkarın. Bu sudan günde 3 kere için. 1 Ay buna devam edin.

Katarakt nebati tedavi kürü 3

* 2 yemek kaşığı anason tozu, 2 yemek kaşığı kişniş ve 1 yemek kaşığı kahverengi toz şekeri adilane karıştırın. Sabahtan akşam günde 2 kez bundan için.