Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıGözü Bozan Şeyler
Gözü Bozan Şeyler

Gözü Bozan Şeyler

Gözümüzü yoran her şey göz sağlığımızı bozuyor demektir. Peki nedir bunlar derseniz, doğru adrestesiniz. Bu sorununun yanıtını sizler için makalemizde açıkladık. İşte, göz bozan şeyler…

Çoğu alışkanlığımız gözlerimizin olumsuz etkiliyor ve bazılarımız ne eyvah fakat bunun farkında bile olmadığından alışkanlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Göz sağlığını bozan bu alışkanlıklar nelerdir?

Göz Sağlığını Bozan Etkenler

Gözü bozan şeylerin başında kitap okumak geliyor. Lakin bildiğimiz tarzda bir kitap okuma şekli değil elbet. Yatarak okumak. Kitap kurduysanız yatarak kitap okuma alışkanlığından vazgeçmelisiniz. Çünkü yatarak kitap okurken göz üzerine ek zorlama uygulanmakta ve bu da vakit içinde gözlerin bozulmasına neden olmaktadır.

Bir öteki göz bozan şey ise, bilgisayar ekranı. Malum bilgisayar çağındayız ve elimizin aşağıda her lahza bilgisayarlar bulunuyor. Oysa uzun süre bilgisayar kullanmaktan kaçının. Çünkü bilgisayar ekranı da gözlere ağırlık binmesine, fazla çalışmasına ve aşırı yorulmasına niçin oluyor.

Güneş ışığı da göz sağlığını bozan şeylerin başında geliyor. Bilhassa de güneş ışınlarının en çok yansıdığı yaz aylarında güneş gözlüğü olmadan dıştan çıkmayın. Ama alalede bir güneş gözlüğü değil, sağlıklı, kaliteli bir güneş gözlüğü kullanın.

Uzun zaman televizyon izlemek de gözü bozan şeylerden biridir. Mümkün oldukça keza uzun zaman televizyon izlemekten kaçının hem de TV ile aranızdaki mesafeyi uzaktan tutun. Yakından TV ekranına bakmakta zararlıdır.

Gece araba kullanmanın da gözü bozduğunu biliyor muydunuz? Geç saatlerde uzun vakit araba uygulamak aramak, ertesi sabaha kızarık, sulnamış gözlerle merhaba demektir. Öteki araçlardan yansıyan ışıklar karanlıkta gözlerinizi fazla yorar.