Home Sağlık HaberleriBulaşıcı HastalıklarHPV Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?
HPV Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

HPV Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

HPV enfeksiyonu genital siğile niçin olmaktadır. Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen HPV enfeksiyonu bununla birlikte bulaşıcıdır. Pek fazla kişinin merak ettiği HPV enfeksiyon tedavi yöntemleri makalemizin devamında anlatıldı.

HPV enfeksiyonu aşağı yatan çeşitli sebeplerde bulunmaktadır. Genellikle bu sorunla karşılaşan kişilerin aklına hemencecik kanser korkusu gelmektedir. Ancak HPV enfeksiyonu kanserden kaynaklanmadığı gibi, kanserede dönüşme riski de bulunmamaktadır. Doğru ve vaktinde bir tedavi ile HPV enfeksiyonu ortadan kaldırılır. HPV enfeksiyonu tedavisi hakkında bütün merak edilenleri buyurun defalarca birlikte öğrenelim.

Pek fazla genital siğil şüphesi ile kadın doktoru, ürolog ya da dermatolog hekime giden kişilerde boşuna kanser olma dehşet ve endişesi vardır.

Ilk Önce yeniden belirtmekte fayda var:
Endişelenmeyin… Genital siğilleriniz kanser yapmaz veya kansere dönüşmez. Çünkü genital siğil yapan HPV tipleri “low tehlike” (düşük tehlike) grubundadır.

Genital siğillerin tedavisinde en sık olarak cerrahi eksizyon (operasyonla lezyonun kesilerek çıkartılması), krioterapi (dondurma), lazerle siğil tedavisi, koter (aydınlatma) tedavileri, antiviral kremler ve hap tedavileri uygulanmaktadır.

Cerrahi tedaviler daha fazla anogenital siğillerin yoğun ve kocaman kümelenmeler (büyük kondilomlar) halinde olduğu durumlarda uygulanır.

I. Eksizyonel yöntemler (lezyonu cerrahi olarak çıkartma)
çoğunlukla eksizyonel yöntemler dış genital organların HPV enfeksiyonlarında kullanılmazlar. Bunun istisnası ise dış genital organlarda lokalize çok büyük kondilomların varlığıdır.

Genital sistemin görünür bölümünde çok büyük kondilomların olması durumunda eksizyonel yöntemlerden yararlanılarak büyük parçalar çıkarılır ve daha ardından medikal çare ile birlikte destrüktif yöntemlerden biri ile tedavi devam ettirilir.

Büyük kondilomalar yerel veya genel duyu yitimi aşağı cerrahi olarak kesilerek çıkartılabilir. Operasyon sonrası çıkartılan bölgeye pansumanların yapılması gereklidir.

Öteki bir yöntem de dış genital organların kondilomlarında eksizyon (çıkartılması) amaçlı LEEP uygulaması yapılabilir.

HPV Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?