Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp büyümesi niçin olur?
Kalp büyümesi niçin olur?

Kalp büyümesi niçin olur?

Vücudunumuz için önemli uzuvlardan olan kalp, bilindiği gibi kan pompalamakla görevli olmakta ve bize hayat vermektedir. Eğer ki kanın pompalama gücünde herhangi bir aksama husule gelirse, diğer organlara yeterli miktarda…

Vücudunumuz için manâlı uzuvlardan olan kalp, bilindiği gibi kan pompalamakla görevli olmakta ve bize yaşam vermektedir. Eğer fakat kanın pompalama gücünde herhangi bir aksaklık husule gelirse, öteki organlara tatmin edici miktarda kan ve oksijen taşınamayacaktır. Bu soruna sebebiyet verecek rahatsızlıklardan biri de, yürek büyümesidir. Peki yürek büyümesi nasıl meydana kazanç, neden olur, tedavisi için ne yapılmalıdır, buyurun makalemizden öğrenelim.

Kalp büyümesi nedenleri

Yürek hastalıkları arasında bazen önemli, bazende önemsenmeyecek bir sorun olan kalp büyümesi, çoğu kez kalp kapaklarının büyümesi ile karıştırılmakta, ama kalp büyümesi yürek kapaklarında değil kalbin ta kendisinde artma olması sorunudur. Yürek büyümesi sorununun önemli olup olmadığını anlamak için, yürek büyümesine niçin olan faktörlerin bilinmesi gerekir. Mütenevvi sebeplerden dolayı husule gelen yürek büyümesininen tehlikelilerinden biri, yürek yetmezliğine ast olarak görülmesidir.

Kalp yetmezliğine tabi yürek büyümesi ise, kalbin pompalama gücünün normalin altında olması ve kalbin daha eksik çalışmasından kaynaklı olarak kanı tatmin edici miktarda organlara gönderemediği için yürek içindeki basınç artar. Bu esnada yürek boşlukları gerilir ve daha artı kan pompalayabilmek için aşırı kan tutmaya başladığından kalğğ kası zayıflar ve şiddetli kasılmalar olur. Bu sebeple yürek yetmezliği husule gelir ve akabide yürek büyümesi oluşur.

Kalp büyümesi nedenleri arasında, genetik faktörlerde rol oynamaktadır. Eğer ki yürek büyümesi genç yaşlarda görülen bir sorun ise, büyük bir muhtemelen sebebi genetiktir. Soluksuz kalma, halsiz düşme, bayılma ve göğüs ağrısı gibi şikayetleriniz bulunuyorsa, yürek büyümesi sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda kardiyologa başvurun.