Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp Sağlığı Ve Yürek Hastalıkları
Kalp Sağlığı Ve Yürek Hastalıkları

Kalp Sağlığı Ve Yürek Hastalıkları

Kalp sağlığı, sonuçları uç olarak hayatımızı etkileyecek olan bir unsurdur. Son zamanlarda, görülme sıklığı artarken, görülme yaşında da düşüş gözlenmiştir. Bu yazımızda kalp sağlığı ile bilinmesi gereken kayda değer makaleler veriyoruz.

Kalp sağlığı, sonuçları direk olarak hayatımızı etkileyecek olan bir unsurdur. Son zamanlarda, görülme sıklığı artarken, görülme yaşında da düşüş gözlenmiştir. Buı yazımızda kalp sağlığı ile bilinmesi gereken manâlı makaleler veriyoruz…

Hangi ırk kalp hastaları olarak nitelendirilir?
• Yürek kapak bozuklukları çekenler.
• Kalp yetmezliği yaşayanlar.
• Aorttaki daralmalardan şikayet edenler.
• Sık göğüs ağrısı yaşayanlar.
• Kalp krizi geçirmiş ahali.
• Yüksek veya düşük tansiyon sorunu çeken millet, çoğunlukla yürek hastaları olarak bilinir.
Yürek hastalarının dikkat etmesi gerekenler;

Stresten ve depresyondan uzaktan durun!
Çünkü stresin arttığı durumlarda, ayrıca vücudumuzda tüm kasların kasılması artar hem de, stresle birlikte artan adrenalin gibi hormonlar, tansiyonu yükseltir ve kalbin daha fazla çalışmasına niçin olurlar. Hem, stresle birlikte artan hormonlar, damarların sertleşmesine ve sonuçta tıkanmasına neden olabilir. Stres ve buhran, kalp krizi gibi rahatsızlıklara neden olabilen ruh halleridir.

Şişmanlıktan ya da aşırı kilodan uzakta durun!
Şişmanlıkla birlikte yürek daha artı yorulur çünkü artan yağ dokusunu beslemek için çok çalışmalıdır. Size tavsiyemiz, Zaten hastalıklardan dolayı yıpranmış kalbinizi, daha da yormamak için pozitif kilolardan uzak durmanızdır. Yeri gelmişken; yürek rahatsızlığı olmayan insanların da pozitif kilolardan uzak durmaları gerektiğini belirtelim. Çünkü yürek ve damar hastalıklarının en kayda değer nedenlerinden biride şişmanlıktır.

Sigara kullanmayın!
Yürek hastalarının şüphesiz, sigara kullanmaması gerekir çünkü sigara birçok kalp hastalığının birinci sebebidir. Sigara kullanımı, yürek yetmezliği dahil birçok kalp hastalığına neden olur. Hem sigara, koroner atardamar yani kalbi besleyen damarın tıkanmasına en çok sebep olan etkendir. Sigara sadece damar tıkanıklarına, yürek yetmezliğine neden olmaz, yüksek tansiyona, kalp krizine ve damar sertliğine de neden olur. Özellikle yaşlılarda çok artı görülen, yüksek tansiyonun sebebi çoğu vakit sigara kullanımıdır.

Yeşil akarsu tercih edin!
Yeşil dere, siyah çaya kadar daha sağlıklıdır. Ayrıca yeşil çayın damar rahatsızlıklarını engelleyici özelliği vardır. Bilhassa gelişen sigara kullanımı ile ortaya meydana çıkan damar sertliği gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olarak yeşil çay tercih edilen bir üründür.

Yaz aylarında daha artı akışkan alın!
Yaz aylarında çoğalan terleme ile, vücudumuzda akıcı miktarı azalır. Vücudumuzda istikrarsız miktarı azaldığı zaman bilhassa kalbi çok pozitif etkileyen dolaşım sorunları ortaya çıkabilir. Bu yüzden yaz aylarında terleme ile büyüyen akışkan kaybını, daha pozitif akıcı alarak dengeleyin.

İlaçlarınızı uyumlu kullanın!
Çoğu kalp hastalığının ilaçlarını birey hayatı baştan başa kullanılır. Çünkü hastaya verilen ilaçların hayati derecede önemi vardır. Hem dikkat edilmesi gereken konu yürek ilaçlarının vaktinde kullanılması gerektiğidir. Her gün benzer saatte alınan ilaçlar kanda benzer süre diliminde yoğunlaşacak ve bu da kalbin düzene girmesini sağlayacaktır. Böylece yürek krizi, göğüs ağrısı gibi istenmeyen durumların görülme ihtimali azalacaktır.