Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp yaşını küçültmek için neler yapılmalı?
Kalp yaşını küçültmek için neler yapılmalı?

Kalp yaşını küçültmek için neler yapılmalı?

Kalbinizin dinç olmasını ve sıhhatli bir yaşam sürmek için elinizden geleni yapmaya hazır ve nazırsanız yürek yaşınızı küçültmelisiniz. Türk Kardiyoloji Derneği bu manada yapmış olduğu bir takım çalışmalarla insanları yürek yaşını…

Kalbinizin sağlıklı olmasını ve sıhhatli bir hayat sürmek için elinizden geleni yapmaya hazırlanmış ve nazırsanız kalp yaşınızı küçültmelisiniz. Türk Kardiyoloji Derneği bu manada yapmış olduğu bazı çalışmalarla insanları kalp yaşını küçültmeye gösteri ediyor. Yürek yaşınızı küçülterek yürek hastalıklarından korunabilir ve kalbinizin sağlık çıtasını yükseltebilirsiniz. Kalp yaşını küçültmek için işte yapacaklarınız;

Yürek yaşı nasıl küçültülür?

Kalp sağlığın en dikkat isteyen organlarındandır. Bunun için kalbinizi iyi beslemeli ve ne tükettiğinize ihtimam göstermelisiniz. Bunun için jurnal besin alışkanlığınızı gözden geçirin ve kalbiniz için en sağlıklı besinleri tüketin. Keza gıda programınızdan çıkartacağınız ve jurnal yaşamınıza ekleyeceğiniz aktiviteleri de unutmayın.

Tatmin Edici ve düzenli beslemek yürek yaşını küçültmek için atılan en kayda değer adımlardandır. Günlük beş porsiyon meyve-sebze tüketmelisiniz. Hem doymuş yağlardan ve sodyum içeren gıdalardan uzaktan durmalısınız.

Bol değişik beslenin. Gıda programınızda kalbinizin sağlığını korkutma etmeyen her türlü besinlere yer verin. Her gıdanın kendine kadar faydaları bulunur, bu faydalardan yararlanın.

Dingin yaşam tarzından uzakta durun. Mümkün olduğu kadar aktif olup, düzenli egzersiz ya da yürüyüş yapın. Rutin olarak yapacağınız otuz dakikalık somut aktiviteler yürek yaşınızı küçültmek için epeyce faydalı bir davranıştır.

Sigaradan ve alkolden uzakta durun.
İdeal karoser kilonuzu koruyun.
Stresten uzaktan durun.