Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıKalp yetmezliği belirtileri nelerdir?
Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir?

Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir?

Her canlının gereklilik duyduğu oksijen ve besini taşımakla mesul olan kan, kalbimiz baştan sona bütün vücuda dağılmakta, dokulara ulaşmakta ve yaşamamızı sıhhatli bir şekilde sürdürme de tezgâhtar olmaktadır. Kısacası hayat sıvımız…

Her canlının gereklilik duyduğu oksijen ve besini taşımakla yükümlü olan kan, kalbimiz sayesinde bütün vücuda dağılmakta, dokulara ulaşmakta ve yaşamamızı sıhhatli bir şekilde sürdürme de asistan olmaktadır. Kısacası hayat sıvımız için kalbimiz sözcük grubu-i caizse bir pompa görevi görmektedir. Eğer oysa, yürek de mütenevvi sorunlar husule gelirse, ne eyvah ama sıhhat sorunları baş gösterecek ve sıhhatli bir şekilde yolumuza devam edemeyeceğiz. Kalp de en sık görülen sıhhat sorunlarından biri, kalp yetmezliğidir. Kalp yetmezliği olduğu vakit kalbimiz çalışmaya devam edecektir fakat, dokulara yeterli kan ulaşamayacaktır. İşte bu noktada yürek yetmezliği belirtisi de olan, aşağı ama sorunlar husule gelecek.

Kalp yetmezliğinin belirtileri

  • Hareket esnasında olduğu gibi, kişi istirahat ederken de solunum yetmezliği çekmesi
  • dermansızlık
  • Ayak bileklerinde ve bacaklarda şişlik
  • Çarpıntı
  • Öksürük
  • Zaman Zaman sızı hissi

Yürek yetmezliği rahatsızlığını işaret eden bu belirtiler hissedilmeye başladığı vakit sağlık durumu kuruluşuna gidilmeli ve yürek yetmezliğinin kesin tanısını koymada muavin olan Ekokardiyografi (ELEKTROKARDIYOGRAM) işlemi yaptırılmalıdır. Çünkü bu belirtiler bazı rahatsızlıklarla benzerlik gösterdiği için, yürek yetmezliğinin muhakkak tanısını koymada bu belirtiler yeterli değildir. Anemi, akciğer hastalıkları ya da hormon hastalıkları da kalp yetmezliği belirtileri ile aynı belirtileri gösterir.