Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıKar Körlüğü Belirtileri Nelerdir?
Kar Körlüğü Belirtileri Nelerdir?

Kar Körlüğü Belirtileri Nelerdir?

Kar yağışlarının devam ettiği şu günlerde çoğu kişinin en büyük şikayeti, kar körlüğüdür. Kar körlüğü nedir ve belirtileri nelerdir uzmanlarımızdan öğrenin.

Karlı ortamlarda güneş tarafından gelen ultraviyole ışınları gözümüzün sağlığını bozmaktadır. Ultraviyole ışınlar, kar üzerinden yansımakta ve gözün kornea tabakasında tahribata yol açmaktadır. Meydana gelen bu tahrip sonrası ortaya meydana çıkan şikayetler kar körlüğünün belirtileridir. Peki kar körlüğü belirtileri nelerdir?

Kar körlüğü, beyaz körlüğü gibi isimlerle aşina ve insanlar arasında beyaz rengin fazlalığı sebebiyle göz algısının bozulması ve gözün sancıması olarak basitçe tanımlanan, rahatsızlık uyarı edilmediği takdirde önemli sonuçlar doğurabilir.

İnsan yaşamında doğal olarak radyoaktif ışınlara maruz kalır. Bunlardan biri olan güneş ışığını, insan gözünün kornea tabakasındaki hücreler kadar süzülür. Bu Vesile Ile güneş ışınlarından gelen radyasyon yüklü ultraviyole ışınların, gözün daha iç kısımlarındaki hücrelere hasar vermesi engellenir.

Ama kar yağışıyla çevremizde kaplanan beyaz örtü, güneşten gelen bu ultraviyole ışınları yansıtarak gözün ultraviyole ışınlara daha artı maruz kalmasına neden olur. Normalden daha fazla ışığa maruz kalan gözün kornea tabakasındaki hücreler hasar görerek görevlerini yapamaz ve ultraviyole ışınlar gözün iç kısımlarına etki eder. Buda göz batması, sızı, görme kaybı gibi sonuçlar ortaya çıkarır.

Fazla güneş ışığına maruz kalan gözler 12 saat içinde kuruluk, göz batması, görme bulanıklığı gibi belirtiler gösterirler. İlerleyen aşamada gözleri kırpmak ve hareket ettirmek koskocoman acı vermeye başlar, gözler kızarır ve göz kapakları şişer.