Home Sağlık HaberleriHepatitKara Sarılık B hastası hamile kalabilir mi?
Kara Sarılık B hastası hamile kalabilir mi?

Kara Sarılık B hastası hamile kalabilir mi?

Kara Sarılık virüsü içeren ve Kara Sarılık B hastası olan kadınların gebe kalmasında, çocuk doğurmasında hiçbir sorun bulunmamaktadır fakat, bir takım problemlerle karşılaşmamak için gebelik öncesi önemli bir tedaviden geçmelidir. Gebelik öncesi Karaciğer Iltihabı B tedavisi görmek, bebekte meydana gelme riski yer alan sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Hepatit B hastası planlı bir gebelik yaptığı durumda hamile iken hap göstermek zorunda kalmaz. Çünkü tedavi sürerken aynı zamanda bebeğin belli başlı rahminde bulunması Kara Sarılık B ilaçlarından hasar görmesine yol açar. Gebelikte Karaciğer Iltihabı B hastasının çocuğa zarar vermeyecek daha diğer ilaçlar kullanması sağlanır.

Hepatit B hastası olduğunuzu gebelik öncesinde ayrım etmeniz tedavinin daha kolay olmasına ve sorunun daha kısa sürede denetleme altına alınmasını sağlar. Gebelikte Hepatit B tedavisi fazla zordur. Gebe kalmadan önce her ne olursa olsun herkesin Karaciğer Iltihabı B virüsü taşıyıp taşımadığını araştırması gerekir.

Tedaviye ne değin erken sürede başlanırsa, gebelikte anne karnındaki bebeği etkileyecek sorunlardan da korunmuş olunur. Özetle, Hepatit B hastaları hamile kalabilir ancak, tedbir ve çare şartıyla.