Home Sağlık HaberleriHepatitKaraciğer Iltihabı A belirtileri nelerdir?
Karaciğer Iltihabı A belirtileri nelerdir?

Karaciğer Iltihabı A belirtileri nelerdir?

Karaciğer Iltihabı hastalığının bir türü olan Karaciğer Iltihabı A’da ortaya meydana çıkan belirtiler göz ardı edilmeden kısa süre içinde denetleme altına alınmalıdır. Ekseri Hepatit A hastalığı kirli sulardan ve iyi yıkanmamış meyve-sebzelerin tüketilmesinden husule gelen bir hastalıktır.

Hepatit A hastalığının meydana geldiğini dikkat çekici eden belirtiler neredeyse virüsün 10-15 günlük kuluçka döneminden sonradan belirir. Hepatit A belirtileri başında ise bulantı, idrarda koyuluk, gözlerde sarılık ve halsizlik geliyor. İlerleyen zamanlarda ve virüsün vücuda yayılması ile birlikte şiddetli kusmalarda Hepatit A hastalarının yaşadığı şikayetlerdendir.

Karaciğer Iltihabı A geçici bir hastalıktır. Karaciğer organını kasıt bölge bu hastalık tedavi edildikten daha sonra hasta yarı hiç Karaciğer Iltihabı A olmamış gibi, hasar almadan yaşamına devam eder. Fakat arada bir de tehlikelidir. Hastanın bireysel özelliklerine alt olarak şiddetli veya şiddetsiz olarak rahatsızlık belirtilerini yaşatır. Bir kere Kara Sarılık A geçirdikten sonra bir daha bu hastalığı asla yaşamazsınız.