Home Sağlık HaberleriCinsel SağlıkSperm Kanalı Tıkanıklığı Nebati Tedavi
Sperm Kanalı Tıkanıklığı Nebati Tedavi

Sperm Kanalı Tıkanıklığı Nebati Tedavi

Çocuk sahibi olmanın önünde bir engel olan sperm kanalı tıkanıklığı, bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir bir sorundur. Meni kanalı tıkanıklığı bitkisel çözüm yöntemleri hakkında merak edilenlere yanıt verdik.

Çiftlerin tahminen %15’inde görülen çocuk sahibi olmakta güçlü çekme meselesi aşağıda, sadece erkeğe bağlı etmenler %20 oranındadır ve bunun yanı sıra takriben %40 olayda da erkekteki mesele, çiftin çocuğunun olmamasına katkıda bulunmaktadır. Bu Vesile Ile, çocuk sahibi olmakta zorluk yaşayan çiftlerin % 50-60’ında, erkekteki bir meselenin kısmen de olsa sebepler aralarında bulunduğu uzmanlarca açıklanmıştır ve erkekte kısırlıkla alakalı sorunların arasında, koskocoman bir oranla yapılan sperm tahlilinden anlaşılabilirse de, bazı vaziyetlerde özel tetkikler gerekebilir.

Erkeklerde görülen kısırlık sorunları aralarında en sık rastlanan problemlerden bir adam başına de, erkekte sperm (meni) kanalı tıkanıklığıdır. Erkekte sperm kanalı tıkanıklığının bitkisel tedavisi hakkında sizleri bilgilendirdik. Erkeklerde görülen meni kanalı tıkanıklığının doğal çözümü için uygulanması gereken kür bakın ne.

Sperm kanalı tıkanıklığı tedavisi

Vazovazostomi evvelden savunma emelli olarak meni kanalını bağlatmış olan (vazektomi) veyahut başka nedenlerden nedeniyle meni kanalında tıkanma olan kişilerde, tıkanıklığı gidermek için uygulanan bir yoldur. Vazoepididimostomi ise, yeniden benzer nedenlerden dolayı epididim ile meni kanalının birleştirilmesi işlemidir. Her iki operasyon de erkek kısırlığında uzman (androloji) üroloji doktorları kadar yapılmaktadır.

Sperm kanalı tıkanıklığı doğal tedavisi: Taze Enginar saplarının ve başlarının altındaki etli kısmını, tuz, biber ve havlu canla yemek yemek meni kanalını açar.