Home Sağlık HaberleriCinsel SağlıkSperm Sayısını Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Sperm Sayısını Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Sperm Sayısını Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Sperm sayısının azlığı ve kalitesizliği bebek sahibi olmanın önüne bir engeldir. Erkeklerde sperm sayısını yükselmek için yapılacaklar makalemizin devamında anlatıldı.

Çiftlerin bebek sahibi olmalarının önündeki en büyük engellerden biri de, sperm azlığıdır. Sperm sayısının az olması gebe kalma riskinin epeyce düşük olması demektir. Sperm sayısının yükseltilmesi için uzmanlarımızın bazı tavsiyeleri kuşkusuz var. Bebek sahibi elde etmek isteyen ama sperm sayısı düşük olduğu için olamayanlara, sperms sayısını arttırmak için yapılacaklar açıklandı.

Sperm Sayısını Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler

Sperm sayısının düşüklüğü bir çok ailenin çocuk sahibi olabilmesinin önündeki en önemli engellerden bir her birine olarak göze çarpıyor. Sperm sayısı spermiogram testi adı bahşedilen bir tür sperm sayısı ölçümü yöntemi ile sayılabilmektedir. Sperm sayısının sayılması laboratuar ortamlarında hassas bazı tahlil yöntemleriyle yapıbilmektedir. Spermin dış ortam koşullarında tez ölmesi sebebiyle bu tür testlerin laboratuvar ortamlarında yapılmasında fayda vardır. Sperm sayısının düşüklüğü organizmanın sperm üretimindeki bazı aksaklıklardan meydana gelebileceği gibi beslenmeden kaynaklı bazı sebepler de sperm sayısının ve kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. Ama sperm kalitesini kuvvetlendirmek defalarca ciddi çare süreçlerinden geçmeyi gerektirmez. Alınacak kolay bir takım tedbirler baştan sona hem sperm sayısını artırabilir keza de üreme potansiyelini önemli anlamda artıran sperm kalitesi de yükseltilebilir. Derhal sperm sayısını artırmak için ne gibi tedbirler işe yaramaktadır bunlara göz atalım

Sperm sayısı ve şişmanlık aralarında ilişki varmı?

Sperm kalitesi ile obezite arasında zıt bir ilişki bulunmaktadır. Kilolu kişilerde sperm sayısındaki düşüklük epeyce manidardır. Bu durumda gerek zayıflama diyetleri gerekse egzersizler oldukça işe yarayabilmektedir. Hem gazlı ve kafeinli içecekler sperm sayısını düşüren içecekler olarak bilinmektedir. Bu bakımdan sperm kalitesi ve sayısını sağlamlaştırmak için bu nesil içeceklerden uzak durulmalı, mümkünse bol miktarda meyve sebze tüketilmelidir.

Erkeklerde Sperm Kalitesini Ve Sperm Sayısını Arttıran Besinler Nelerdir?

Aşağıda bahsedeceğimiz yiyeceklerin büyük bir kısmı sahiden bizlerin afrodizyak besinler, veya cinsel gücü arttıran yiyecekler olarak ta bilinen gıdalar olarak sayılabilir. Bazılarını günlük hayatımızda haberdar olmasak ta yerken bazılarını ise cinsel gücü arttırıcı etkisi sebebiyle bilinçli bir biçimde tüketiyoruz.

Çilek: Çilek aslında içerdiği bol miktardaki E vitamini ile sperm kalitesini ve sperm miktarını artırıyor. Çileğin faydaları arasında bir öteki özellik ise erkeklerde ereksiyon karşılayan bir meyve olmasıdır. Erkeğin cinsel isteğini de artıran çilek cinsel isteği ve libidoyu güçlendiriyor. Çileğin sperm sayısını desteklemek ve afrodizyak etkisini ortaya dahil etmemek için sıradan olarak günde 2 kase taze çilek yemek ve bunu takriben 1 hafta sürdürmek gerekmektedir.

Avokado: Sperm sayısını artırmak için avokado da hakiki manada mucize bir bitkisel etki sağlıyor. Bilhassa avokadoda bulunan besinler ve bitkisel yağ asitleri ve antioksidanlar erkeklerde testosteron ve diğer seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor. Avokado meyvesinin sperm çoğaltmak için kullanımı durumunda sperm sayısını yükselten etkisi 14 günde ortaya çıkıyor. Ast haftada 3 kez yemek yemek kaydıyla. Yani kısacası avokado erkeklerde sperm miktarında kayda değer oranda artma sağlıyor.

Zencefil: Vücudun ısısını artırarak bayan ve erkekte uyarıcı etki yapıyor. Erkekte uzun süreli ereksiyon sağlıyor. Haftada 4 kere bir tutam zencefil tüketenler etkisini 1 saat içinde görüyor.

Domates: A vitamini deposudur. Bu, seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor. Daha fazla spermin alınan zevk miktarını artırdığı gerçeğinden yola çıkarak 2 hafta her tarafında günde 1 domates yiyenlerin bu sebzenin cinsel hayatlarına etkisini hemen ayrım edeceklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Muz, incir: Muz ve incirde insanlarda mutluluk hormonu olarak aşina ve çikolata yendiğinde olduğusalgılanan serotoninin seviyesini yükseltiyor. Bu da sperm üretimine olumlu yönde yansıma yapıyor ve kişinin üzerindeki stresin kalkmasına niçin oluyor. Hem incir çekirdeği ile muzda bulunan potasyum, çinko gibi mineraller, sperm üretiminde doğrusu çok gereklilik duyulan besinler olarak uyarı çekiyor.

Keçiboynuzu: Harnup meyvesi eski çağlardan bu yanlamasına yaygın bir biçimde kullanılan doğal bir afrodizyaktır. Kadınlarda doğurganlığı artırır ve yumurta çatlatmak için bitkisel kür nedeniyle kullanılır. Erkeklerde ise sperm sayısı artıran etkisi nedeniyle yaygın bir biçimde faydalanılmaktadır.

Havuç: İçerdiği şeker kana ivedi karıştığı için enerji depolanmasını sağlıyor. Bir-iki tane tüketildiğinde yorgunluğu söküp atıyor.