Home Sağlık HaberleriKanserTiroid kanseri neden olur?
Tiroid kanseri neden olur?

Tiroid kanseri neden olur?

Tiroidle alakalı bütün hastalıkların büyük bir çoğunluğu kadınlarda husule gele sıhhat problemleri olduğu için, tiroid kanseri de kadınlarda sıkça rastlanan bir kanser çeşidi olma özelliğine sahiptir. Bilirkişi doktorlar kadınlarda tiroid…

Tiroidle alakalı tüm hastalıkların büyük bir çoğunluğu kadınlarda husule gele afiyet problemleri olduğu için, tiroid kanseri de kadınlarda sıkça rastlanan bir kanser çeşidi olma özelliğine sahiptir. Bilirkişi doktorlar kadınlarda tiroid kanserinin nedenleri ile alakalı hamilelik ve hormonal özelliklerden kararsızlık etmekte oysa tiroid kanseri neden olur kesin olarak bir veri sahibi değiller.

Tiroid kanserinin nedenleri

Erkeklerde ortaya çıkan tiroid kanserinin kadınlarında görülen tiroid kanserine nazaran insancıl olma ihtimali daha yüksektir. Tiroid kanserinin keza erkeklerde ayrıca de kadınlarda görülen sebepleri kesin olarak bilinmese de, hekimlerin değişkenlik ettiği ve tiroid kanserini tetikleyici bir takım hususlar mevcuttur.

Bunlardan ilki ise günümüzde kullanımı artan bir şekilde gelişen ve öyle fazla hastalığa sebep olan sigara kullanımıdır. Yaş gurubu da tiroid kanseri nedenleri arasında yer alan bir faktördür. 20 yaşından küçüklerde ve 65-70 yaşından büyüklerde görülen bir kitlenin kanserleşme özelliği taşıması yüksek bir ihtimaldir.

Uzun zaman radyasyona maruz kalma ve dağıtılmış nedenlerden dolayı uzun vakit radyasyon tedavisi görme de tiroid kanserinin sebepleri aralarında gösteriliyor. Televizyonlar, bilgisayarlar, cep telefonları büsbütün bir radyosyon alanı olmakta ve bütün bunlar hayatımızda büyük bir yer taşıdığından tiroid kanseri riski artan bir şekilde artmaktadır. Tiroid kanserine yakalanma sıklığının giderek artmasında da iki sebep yer alıyor. Birincisi bilinmeyen sebepler, ikincisi ultrasonografinin çok kullanılmasıdır.