Home Sağlık HaberleriKanserTiroid kanserinden korunma yolları
Tiroid kanserinden korunma yolları

Tiroid kanserinden korunma yolları

Kelebek ya da papyon biçiminde bir yapısı yer alan tiroid bezi, boyunda nefes borusunun ön kısmında yer almakta ve üretmiş olduğu hormonu kana verip bununla beraber bu hormon vücudun metabolizmasını düzenlemeye yardımı…

Kelebek veya papyon şeklinde bir yapısı bulunan tiroid bezi, boyunda nefes borusunun ön kısmında yer almakta ve üretmiş olduğu hormonu kana verip bununla birlikte bu hormon vücudun metabolizmasını düzenlemeye yardımı olur. Fazla farklı sistemleri etkileyen tiroid hormonu, tiroid bezinin aldığı hasarlar sonucunda salgılanmayacak, gereğinden az salgılanacak veya salgılanmasına karşın yetkisiz kalacaktır. tiroid kanseri de tiroid bezini fena etkileyen ve önemli problemlere neden olan bir hastalık çeşidi olmaktadır. Peki tiroid kanserinden korunmak mümkün müdür? Tiroid kanserine aleyhinde nasıl önlemler alınmalıdır?

Bilirkişi doktorlar tiroid kanserinden korunmanın ne eyvah fakat mümkün olmadığını, ancak tiroid kanserinin erken evrede fark edilmesi ile zahmetsizce ortadan kaldırıldığını söylemekteler. Erken evrede ayrım edilen bir tiroid kanserinin tedavisine anında başlanırsa %100 galibiyet elde edilir ve kanser ortadan kaldırılır. Tiroid kanserinden korunmak olası olmadığı için, tiroid bezinin içerisinde rahat olarak kalabilen kanserli hücrelerin varlığını tahsis etmek için mutlaka check-up programları içerisine tiroid ultrasonografisininde koyulması gerektiği uzmanlarca söylenmektedir.

Kimi tiroid kanserine yakalanma riski yer alan hastalar, uzun yıllar yalnızca tiroid hormon seviyelerini kontrol ettirerek tiroidlerinin dinç çalıştığını düşünüyorlar ancak ne eyvah fakat bu toplumumuzda dürüst bilinen yanlışlardan bir tanesidir. Eğer tiroidin dürüst ve dinç çalışıp çalışmadığını çakmak istiyorsanız mutlaka tiroid araştırıldığı vakit tiroidin ultrasonografiyle birlikte hormon değerlerinin de araştırılması gerektiğini bilin.