Home Sağlık HaberleriRuh SağlığıTuzlu hipertansiyona niçin oluyor, ama meyve ve sebze günü kurtarmak miyim?
Tuzlu hipertansiyona niçin oluyor, ama meyve ve sebze günü kurtarmak miyim?

Tuzlu hipertansiyona niçin oluyor, ama meyve ve sebze günü kurtarmak miyim?

Fazla fazla tuz tüketen kan basıncını yükseltir potansiyeline sahip olduğu bir sır yok. Perhiz sağlıklı gıdalar ile batmış olduğunu ve yeni bir araştırmaya kadar, bu ilişki kalır. salt spilling on to a table
Tuz kaynaklı yüksek kan basıncı aksi takdirde dinç bir perhiz ile telafi olduğunu araştırmacılar söylüyorlar.

Meyve ve sebze gibi düşük tansiyon ile benzer gıdalar açısından zengin bir perhiz fazla fazla tuzlu bitiren etkileri artan tansiyon ofset yok — bu 4.000 ‘ den artı erişkin üzerinde yapılan bir çalışmada, bilim adamları ortaya çıkardı.

Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Okulu Chicago, IL-ve arkadaşları son zamanlarda jurnal Hipertansiyon sonuçlarını rapor çalışan Co — kurşun çalışmada yazan Dr. Jeremiah Stamler.

Atardamar duvarlarına aleyhinde iter kan gücü fazla yüksek olduğunda yüksek tansiyon veya hipertansiyon, oluşur. Bu kalp ve kan damarları zarar verebilir ve inme ve kalp hastalığı riskini artırabilir.

Hastalık Denetim ülke nüfusunun ve Önleme Merkezi (CDC), ABD’de 75 milyon civarında birey veya yüzde 32 merkezine kadar yüksek kan basıncına sahip.

Fakat, geçen yılın kasım ayında yayınlandı ABD yetişkinlerin adeta yarısı şu anda hipertansif olarak makul yani — (AHA), Amerikan Kalp Derneği ve Amerikan Kardiyoloji Koleji kurallar tekrar düzenlendi.

Bu yeni kurallar aşağıda, bir birey ise yürek atım, tansiyon (ya da üstteki sayı sistolik kan basıncı ve kalp atım aralarında tansiyon (ya da daha alçak sayı) diyastolik tansiyon 80 mmHg ya da daha yüksek (mmHg) veya cıva 130 milimetre.yüksek kan basıncına sahip olarak sınıflandırılır

Thank you for supporting Medical News Today

Tuzlu ve kan basıncı

Fazla artı tuzlu yemek yemek yüksek tansiyon için kayda değer bir tehlike faktörü olarak kabul edilir. 2.300 mg’dan pozitif, ya da yaklaşık bir nehir kaşığı, her gün için sofra tuzu ilk bileşeni olan sodyum — alımını sınırlamak bu yüzden, Amerikalılar için 2015-2020 Beslenme Yönergeleri öneririz.

Fakat bu öneriye rağmen, ABD’DE çoğu yetişkin günlük sodyum artı 3400 miligram tüketmek.

High blood pressure: Could diet replace medication?Yüksek tansiyon: diyet, hap yerine geçebilir? DASH diyeti kan basıncını yıkmak için hap kadar iyi bir araya getirilir. Şu Anda okuyun

Meyve ve sebze açısından varlıklı bir perhiz düşük kan basıncı tezgâhtar olabilir, fakat böyle bir diyet afiyet kuruluşları devlet yüksek tuzlu alımının etkileri yok? Dr. Stamler ve arkadaşları göre.

Araştırmacılar, bulgularını Makro/Mikro ve Tansiyon Milletlerarası Çalışmanın bir parçası olan 4,680 erkek ve kadın verileri analiz ederek geldi.

Konular ABD, İngiltere, Çin ve Japonya, ve 40 ve 59 yaşları arasındaydı.

Thank you for supporting Medical News Today

4 günlük bir süre içinde, iki idrar örnekleri günde her konu alınmıştır. Bu sodyum düzeyleri için test, potasyum gibi.

Potasyum bilhassa meyve ve sebzeler, yeşil yapraklı sebzelerde, brokoli, havuç ve kabak dahil bulunan bir mineraldir.

Hem, 4 gününde katılımcılar, Son 24 saat içinde gıda ve içecek alımını hatırlamak istendi. Takım yağlar, proteinler, amino asitler, vitamin ve mineraller de dahil edinmek üzere 80’den fazla besin deneklerin alımını hesaplamak için bu bilgileri kullanılır.

Katılımcıların tansiyon da günde iki defa, alıştırma dönemi boyunca ölçüldü.

Thank you for supporting Medical News Today

‘Düşük tuzlu bir diyet sahip anahtarıdır’

Kendi perhiz sodyum yüksek miktarda olan katılımcılar, düşük sodyum perhiz ile daha hipertansiyon, meyve ve sebze alımını ne olursa olsun, daha fazla olduğunu çalışmanın sonuçları ortaya çıkardı.

24 saatlik bir zaman içinde idrar atılımı sodyum her ilave 118.7 millimoles 3.7 mmHg, sistolik kan basıncında yükselme ile benzer, potasyum ve öteki kan basıncı düzeyleri denetleme edildikten daha sonra bile idrarda beslenme düşürücü olduğunu uzun uzadıya, bilim adamları bulundu.

Meyve, sebze ve bütün tahıllar yüksek miktarda yemek yemek fazla tuzlu olumsuz etkilerini dengelemek değil, bu sonuçlara dayanarak, araştırmacılar sonuçlandırmak.