Home Sağlık HaberleriKalp SağlığıYürek ritim bozukluğu niçin olur?
Yürek ritim bozukluğu niçin olur?

Yürek ritim bozukluğu niçin olur?

Kalbin normalde dakikada 60-100 arası atış yapması gerekirken bu atış miktarının 100’ün üzerine çıkması veya 60’ın altında kalması kalbin yamalı çalıştığını, kalp ritim bozukluğunun söz konusu olduğunun muhakkak bir…

Kalbin normalde dakikada 60-100 arası atış yapması gerekirken bu atış miktarının 100’ün üzerine çıkması veya 60’ın altında kalması kalbin baştan savma çalıştığını, kalp ritim bozukluğunun laf konusu olduğunun belirlenmiş bir göstergesidir. Kalp atım hızında olan bu değişikliğin mütenevvi nedenleri bulunmakta ve yürek ritim bozukluğu çarpıntı, göğüste sıkışma şehvetli, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma, çabuk yorulma gibi şikayetlerin husule gelmesinde rol oynamaktadır.

Kalp ritim bozukluğu nedenleri

Kalp ritim bozukluğunun nedenlerinden bahsedecek olursak bunların başında kalp kasında husule gelen bir bozukluk yer almaktadır. Kalp içi elektiriksel dikkat yaratıcı ve ileten yapılarda laf konusu olan bir bozuklukta kalp ritminde bozukluğa yol açar. aynı zamanda yürek ritim bozukluğu nedenleri aralarında doğuştan husule gelen yürek hastalıklarının da etkisi bulunmaktadır.

Aşırı sigara kullanımı, alkol bağımlılığı, fazla artı tüketilen nehir, kahve ve kola içecekler, beslenmede bozukluk, sağlığa zararlı beslenme alışkanlığı, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk gibi faktörlerinde yürek ritim bozukluğu sebepleri arasında olduğu bilinmektedir. Uzun senelerdir süren yüksek kan basıncı hastalığı da aritmi nedenleri arasındadır.

Kalp krizi sonrası oluşan hasarlar, triodi hormonuyla alakalı bilinçsiz hap kullanımı, vücutta pozitif miktarda potasyum bulunması, anemi, hiper tiroidi, hipotiriodi ve elektrolitleri boşaltan ilaçlar da kalpte ritim bozukluğuna yol açar

Kalp ritim bozukluğu neden olur?