Home Sağlık HaberleriGöz SağlığıZeki telefon gözü bozar mı?
Zeki telefon gözü bozar mı?

Zeki telefon gözü bozar mı?

Zeki telefonların hayatımıza girmesiyle birçok hastalığın tetiklendiğini söyleyen uzmanlar, akıllı telefonların göz sağlığı içinde fazla zararlı olduğunu açıkladılar. Özellikle de zeki telefonlar çocukların göz sağlığını önemli oranda bozmakta olduğundan, çocukların eline akıllı telefonlar verilmemelidir.

Hayatımız için en kayda değer organlardan olan göz, teknolojik cihazların etkisiyle hasar oluyor. Bilhassa de miyop hastalığı zeki telefonlara sahip olan şahısların sık yakalandığı göz hastalıklarının başında gelmektedir. Zeki telefonların ekranına fazla yakında bakmak gözlere zarar veriyor. Çünkü okuma mesafesi için akıllı telefonlara 40-50 santimetreden bakılıyor. Okuma mesafesinin bu denli yakın olması miyopinin ortaya çıkmasında ve ilerlemesinde fazla etkilidir.

Akıllı telefonlar çocukların gözlerini bozmakla kalmıyor aynı zamanda derslerinde de düşüş yaşamalarına sebep oluyor. Çünkü çocukların büyük bir çoğunluğu zeki telefonlar ile oyun oynamaktan haz alıyor. bu sebeple çocukların keza sağlığı keza de gelişimi için akıllı telefonlardan uzaktan tutulmalıdır.